A Néma Nőtüntetés évfordulója
legyen a női helytállás ünnepe!
2009. december 6.

FELHÍVÁS!
 

A Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület a Veszprémi Néma Nőtüntetés évfordulóján, december 6-án ünnepli a női helytállás napját. Egyesületünk döntése alapján szeretnénk hagyományt teremteni azzal, hogy ezen a napon elismerésben és jutalomban részesítünk egy veszprémi hölgyet, aki megfelel az alábbi kritériumoknak:

- példás családi élet (lehet gyermekeit egyedül nevelő személy is),
- sikeres küzdelem anyagi hátterének biztosításához ,
- másokról ( idősekről, rokkantakról, elesettekről) való önzetlen gondoskodás,
- a köz érdekében végzett önkéntes vagy alkotói tevékenység,
- nyitott, kedves, sugárzó személyiség.
- veszprémi polgár.

A kritériumoknak megfelelő személy(ek) kiválasztásához a város közönségének segítségét kérjük. Aki ismer az alábbi kritériumoknak megfelelő személyt, kérjük, tájékoztasson bennünket, hogy a kiválasztott személyt méltó tisztelettel és elismeréssel jutalmazhassuk.

A javasolt személy nevét, címét, lehetőleg telefonszámát is kérjük megküldeni a VENŐKE levelezési címére: 8200 Veszprém, Szigethy József u. 42.

Határidők:
A jelöltek nevének és adatainak beküldése: 2009. november 25.
Elbírálás: 2009. november 30.
Műsoros ünneplés és ajándékozás: 2009. december 6. 16 óra a VMK előcsarnokában

Megjegyzések:

- Jelölést várunk veszprémi szervezetektől vagy magánszemélyektől
- A jelöltnek nem szükséges az összes kritériumnak megfelelni, a lényeg az, hogy a kiválasztott példája legyen ún. „hétköznapi hősnek”.
- Valamennyi jelöltet meghívjuk az ünnepségre és oklevéllel jutalmazzuk.

Háttér gondolatok:

Vannak közöttünk nagyszerű emberek, akik nagyon nehéz körülmények között állnak helyt önmagukért, családjukért, más emberekért, az élet és emberség megőrzéséért. Beteget ápolnak, idős szüleiket gondozzák, kenyeret keresnek, megbocsátanak és szeretnek. Virág nyílik kertjükben, tudják, hogy hol lehet olcsón és jól bevásárolni, közben időt lopnak egy - egy szép, tartalmas estére a színházban, elolvassák a legújabb cikkeket és álmodnak, amit talán versbe foglalnak, lefestenek, megírnak, elszavalnak, csodás kézimunkába öltenek. Ha jön a betegség vagy a gyász ideje, nem roppannak össze. Bánatukban fakóvá sírt szemüket szárazra törlik, összekapják magukat, mert ideje van ugyan örömnek és a bánatnak, de idő nincs rá. Ők mennek találkozni, vigasztalni, gyógyítani. A munkában első a kötelesség, a becsület, a munka öröme. Ülnek a számítógép előtt, amelynek képernyőjén a háttér egy mosolygó gyermekarc, hiszen ők mindenek előtt és felett Demeternek, a házi tűzhely istennőjének utódai. December 6-án - áldozva az asszonyok bátorságának, akik szembe mentek az orosz tankokkal, hogy letegyék szeretteikért virágaikat - az összes múltbeli és jelenkori veszprémi asszony hétköznapi hősiességére szeretnénk emlékezni.

 

Kérjük, segítsék szándékunk valóra váltását!

A Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület vezetősége és tagsága nevében:

Veszprém, 2009.10.29. 

Huszár Józsefné Júlia
elnök